Lunch
-
Zupa, danie główne wegetariańskie + ryż i chleb naan
-
Zupa, danie główne mięsne + ryż i chleb naan
Zupy
-
Zupa z Jagnięciną
Zupa z kawałkami jagnięciny, warzyw i indyjskimi przyprawami. -
Dal Shorba
Słowo "Shorba" wywodzi się z arabskiego "Shurbah" i oznacza zupę. W Indiach to najczęściej podawana w wersji wegetariańskiej zupa z żółtej soczewicy gotowana na wolnym ogniu, z delikatną nutą indyjskich przypraw. -
Krem z Pomidorów
Zupa ze świeżych pomidorów gotowana w dużo niższej temperaturze niż zwykła zupa pomidorowa, ze szczyptą indyjskich przypraw i śmietaną. -
Tamatar Ka Shorba
Historia Tamatar Ka Shorba (przyprawionej indyjskimi przyprawami zupy pomidorowej) sięga czasów perskich. Ta zupa jest zupełnie inna niż zwykła zupa pomidorowa. -
Zupa z Kurczakiem
Zupa z kurczaka, warzyw i indyjskimi przyprawami. -
Krem z Brokułów
Zupa ze świeżych brokułów z dużą ilością błonnika, ze szczyptą indyjskich przypraw i śmietaną. -
Krem ze Szpinaku
Zupa ze świeżego szpinaku bogata w witaminy, żelazo i magnez, ze szczyptą indyjskich przypraw i śmietaną. -
Orientalna Tajska Zupa z Kurczakiem
Pikantna zupa tajska na mleku kokosowym z kurczakiem, trawą cytrynową, grzybami słomianymi i kolendrą. -
Orientalna Tajska Zupa z Krewetkami
Pikantna zupa tajska na mleku kokosowym z krewetkami, trawą cytrynową, grzybami słomianymi i kolendrą. -
Ostro - Kwaśna Zupa
Ostro-kwaśna zupa z kurczakiem wywodząca się z azjatyckich tradycji kulinarnych. Unikalne połączenie przypraw indyjskich nadaje jej wyjątkowy smak, ostry i kwaśny zarazem. -
Warzywna Zupa
Delikatna kremowa zupa z sezonowymi warzywami, świeżą kolendrą i indyjskimi przyprawami.
Sałatki
-
Chicken Tikka Salad
Sałatka z kawałkami piersi kurczaka grillowanymi w piecu Tandoor, świeżymi sezonowymi warzywami, sosem Ceasar oraz kolendrą. -
Salmon Tikka Salad
Sałatka z kawałkami łososia grillowanymi w piecu Tandoor, świeżymi sezonowymi warzywami, sosem Ceasar oraz kolendrą. -
Prawn Tikka Salad
Sałatka z krewetkami grillowanymi w piecu Tandoor, świeżymi sezonowymi warzywami, sosem. -
Paneer Tikka Salad
Sałatka z robionym na miejscu serem paneer, grillowanym w piecu Tandoor, świeżymi sezonowymi warzywami, sosem Ceasar oraz kolendrą. -
Green Salad
Sałatka ze świeżymi sezonowymi warzywami i cieciorką. -
Mango Salad
Sałatka ze świeżymi sezonowymi warzywami i kawałkami świeżego mango.
Przekąski
-
Kurczak Malai Tikka
Soczysty kurczak marynowany w paście z orzechami nerkowca, grillowany w piecu Tandoor. -
Łosoś Oriental Chilli
Kawałki marynowane w sosie sojowym i winegret, grillowane z papryką i cebulą. -
Paneer Oriental Chilli
Kawałki marynowane w sosie sojowym i winegret, grillowane z papryką i cebulą. -
Kurczak Oriental Chilli
Kawałki marynowane w sosie sojowym i winegret, grillowane z papryką i cebulą. -
Krewetki Oriental Chilli
Kawałki marynowane w sosie sojowym i winegret, grillowane z papryką i cebulą. -
Vegetarian Samosa
Chrupiące pierożki nadziewane ziemniakami z zielonym groszkiem. -
Hari Bhari Tikki
Pyszna i bardzo kusząca przekąska, która jest wegetariańskim odpowiednikiem kebaba, ze smaczną mieszanką warzyw i indyjskich przypraw dla tych, co kochają kebab, ale są wegetarianami. -
Onion Bhaji
Krążki cebulowe panierowane i smażone w mące z ciecierzycy. -
Mix Vegetable Pakora
Kawałki warzyw panierowane i smażone w mące z ciecierzycy. -
Chicken Lollipop
Chrupiące skrzydełka kurczaka marynowane w sosie barbecue, podawane z sosem słodko-kwaśnym. -
Chicken Samosa
Chrupiące pierożki nadziewane kurczakiem. -
Tikka Kurczak
Przystawki marynowane w przyprawach indyjskich, grillowane w piecu Tandoor. -
Tikka Paneer
Przystawki marynowane w przyprawach indyjskich, grillowane w piecu Tandoor. -
Tikka Krewetki
Przystawki marynowane w przyprawach indyjskich, grillowane w piecu Tandoor. -
Tikk Łosoś
Przystawki marynowane w przyprawach indyjskich, grillowane w piecu Tandoor. -
Vegetarian Platter Selection
Półmisek wybranych sezonowych grillowanych warzyw oraz robionego na miejscu sera paneer. -
Non-Vegetarian Platter
Półmisek grillowanych kawałków kurczaka, krewetek, ryb i jagnięciny. -
Sizzler Kurczak
Kawałki marynowanego, chrupiącego oraz delikatnego kurczaka z idealną kombinacją przypraw indyjskich, serwowane na gorącym półmisku. -
Sizzler Krewetki
Kawałki marynowanych krewetek z idealną kombinacją przypraw indyjskich, serwowane na gorącym półmisku. -
Sizzler Paneer
Kawałki marynowanego, robionego na miejscu sera paneer z idealną kombinacją przypraw indyjskich, serwowane na gorącym półmisku. -
Seekh Kebab Served with Naan
Grillowane mielone mięso lub warzywa ze specjalnymi indyjskimi przyprawami, podawane z chlebkiem naan. -
Chicken Tandoori
Grillowany kurczaka marynowany w jogurcie i indyjskich przyprawach w piecu Tandoor. To danie z subkontynentu indyjskiego jest bardzo popularne także w innych częściach świata.
Wybrane Wegetariańskie Skarby Kuchni Indyjskiej
-
Dal Tadka
Jedno z najbardziej popularnych dań z żółtą soczewicą. Dal Tadka to gotowana soczewica, zanurzona w maśle ghee, z dodatkiem prażonych przypraw, ziaren kminu indyjskiego, czosnku i świeżej kolendry. -
Dal Makhani
Kremowa, gotowana na wolnym ogniu czarna soczewica, z aromatycznym świeżym imbirem, czosnkiem i bogatą mieszanką ziół oraz przypraw. Nasz sekretny przepis. -
Chana Masala
Najpopularniejsze danie północnych Indii, znane także w reszcie Azji. Słowa "chana" oznacza "cieciorka" w języku hindi. Jest ona gotowana w sosie pomidorowo-cebulowym, robionym na miejscu serze paneer oraz indyjskich przyprawach. -
Vegetarian Manchurian
Uzależniające azjatyckie danie składające się z kawałków warzyw uformowanych w kulki i maczanych w sosie eksplodującym ostrym, słodkim, kwaśnym i słonym smakiem. -
Mix Vegetables
Wybór sezonowych warzyw z robionym na miejscu serem paneer w pomidorowo-cebulowym sosie. -
Bhindi do Pyaza
Danie z północnych Indii przyrządzone z bardzo pożywnym warzywem okra (które zawiera bardzo dużą ilość antyoksydantów i witamin) oraz z podwójną ilości cebuli. Bezglutenowe i wegańskie. -
Malai Kofta
Ziemniaczano-serowe kotleciki, podawane z gęstym sosem z orzechów nerkowca oraz suszonymi owocami. Idealna wegetariańska alternatywa do kulek mięsnych. -
Baingan Bharta
Danie z indyjskiego subkontynentu wywodzące się z regionu Pendżab. Jest to danie wegetariańskie przygotowywane z mielonego bakłażana, który jest następnie grillowany na ogniu i zmieszany z sosem masala.
Dania Główne Wegetariańskie / Wegańskie / Mięsne
-
Butter
Jedwabiście gładki sos, które składa się z sosu pomidorowego i orzechowego z imbirem i masłem. -
Korma
Bardzo delikatny sos o lekko słodkim smaku, duszony w śmietanie z orzechami, bakaliami i wiórkami kokosowymi. -
Jalfrazi
Aromatyczne curry w aksamitnym, lekko pikantnym sosie pomidorowym z kawałkami papryki i cebuli. -
Kadhai
Gruboziarnisty proszek z nasion kolendry i czerwonych papryczek chilli nadaje sosowi kadhai autentyczny smak i specjalną konsystencję. Ten gęsty sos jest robiony na bazie pomidorów i ma pikantny smak z domieszką kozieradki. -
Tikka Masala
Pomidorowy sos ze śmietaną z dużą ilością indyjskich przypraw, zawierający imbir, czosnek, kurkumę, czerwone chilli, garam masalę, kolendrę i kmin. Ma lekko słodki i orzechowy smak. -
Spinach
Przysmak z północy Indii. Aromatyczny sos szpinakowy z cebulą, pomidorami i nutą czosnku. -
Mango
Unikalne połączenie przyprawy curry z mango i pastą z orzechów nerkowca. -
Madras
Bardzo ostre curry z nutą mleka kokosowego, pochodzące z południa Indii, nazwa pochodzi od miasta Madras. -
Vindaloo
Autentyczne curry z regionu Goa, bardzo ostre i aromatyczne z cebulą, papryką i całym mnóstwem chilli. -
Methi
Popularny delikatny kremowy sos z liśćmi kozieradki, nadającymi daniu wyróżniający się łagodny smak. -
Chettinad
Sos z dodatkiem marynowanego anyżu, pikantnej pasty chettinad i mleka kokosowego. -
Curry
Ten aromatyczny i bogaty sos zawiera przyprawy takie jak kolendra, kmin oraz kurkuma z obowiązkowym czosnkiem i imbirem, wszystko zmieszane z purée z pomidorów, chilli, liśćmi curry oraz innymi indyjskimi przyprawami. -
Tawa Masala
Sos z kawałkami pomidora, cebulą, gotowany na płaskiej patelni z doskonałą mieszanką ziół indyjskich. -
Bhuna
Delikatnie intensywny, gęsty sos, umiarkowanie pikantny, idealnie rozgrzewający w chłodny jesienny lub zimowy wieczór. -
Coconut
Curry z regionu Kerali na bazie mleka kokosowego, liści curry i różnych indyjskich przypraw. -
Keema Kadhai Mutter
Gotowana na wolnym ogniu mielona jagnięcina z zielonym groszkiem i doskonałą mieszanką indyjskich przypraw. -
Hydrabadi Biryani
Aromatyczne i przepyszne indyjskie danie na bazie ryżu basmati z indyjskimi przyprawami oraz wybranymi składnikami.
Dodatki - Ryż
-
Methi Rice
Smażony ryż z listkami kozieradki i przyprawami -
Plain Basmati Rice
Gotowany ryż basmati. -
Jeera Rice
Smażony ryż w kminie indyjskim z przyprawami. -
Vegetable Pulao
Smażony ryż z warzywami i indyjskimi przyprawami. -
Green Peas Pulao
Smażony z indyjskimi przyprawami i zielonym groszkiem. -
Mushroom Pulao
Smażony ryż z indyjskimi przyprawami i grzybami. -
Lemon Rice
Smażony ryż z listkami cytryny z indyjskimi przyprawami. -
Saffron Rice
Smażony ryż z szafranem i kardamonem.
Świeże Chlebki z Pieca Tandoor
-
Tandoori Roti
Placek z ciemnej mąki. -
Garlic Roti
Indyjski chleb z ciemnej mąki ze świeżym czosnkiem. -
Methi Roti
Indyjski chleb z ciemnej mąki z liśćmi kozieradki. -
Laccha Paratha
Wielowarstwowy indyjski chleb z ciemnej mąki. -
Plain Naan
Indyjski chleb z białej mąki. -
Butter Naan
Indyjski chleb z masłem z białej mąki. -
Garlic Naan
Indyjski chleb z białej mąki z czosnkiem i masłem. -
Coriander Naan
Indyjski chleb z białej mąki ze świeżą kolendrą i masłem. -
Mint Naan
Indyjski chleb z białej mąki z miętą i masłem. -
Aloo Kulcha
Chlebek nadziewany ziemniakami i przyprawami. -
Onion Kulcha
Chlebek nadziewany ziemniakami, cebulą i przyprawami. -
Mix Kulcha
Chlebek nadziewany ziemniakami, cebulą, serem paneer robionym na miejscu i przyprawami. -
Peshawari Paratha
Chlebek nadziewany mielonym serem paneer robionym na miejscu z rodzynkami i wiórkami kokosowymi. -
Keema Naan (serwowane z sosem curry)
Chlebek nadziewany mieloną jagnięciną z indyjskimi przyprawami.
Dodatki
-
Masala Papadums
Chrupiące wafle z mąki z soczewicy z cebulą i pomidorami. -
Frytki
-
Raita
Jogurt z ogórkiem i przyprawami. -
Mix Vegetable Raita
Jogurt z ogórkiem, pomidorami, czerwoną cebulą i przyprawami. -
Plain Papadums
Chrupiące wafle z mąki z soczewicy. -
Mixed Pickle
-
Mango Chutney
Menu Dla 2 Osób
-
Menu Dla 2 Osób
Przystawki:
Chicken Tikka, Paneer Tikka, Veg Samosa, Veg Platter Selection
Danie główne:
Butter chicken, Paneer Saagwala, Rice and Basket of Mixed Naan Bread
Menu Dla 4 Osób
-
Menu Dla 4 Osób
Przystawki:
Chicken Tikka, Paneer Tikka, Malai Tikka and Veg Samosa
Danie główne:
Butter chicken, Paneer Saagwala, Lamb Curry and Dal Makhani, Rice and Basket of Mixed Naan Bread
Menu Dziecięce
-
Ryba z Frytkami
-
Stripsy Kurczaka z Frytkami
-
Kulki Serowe z Frytkami
Vegan Super Food by Indian Taste
-
Jackfruit Curry
To pyszne kremowe i aromatyczne curry z kawałkami owocu chlebowca (jackfruit) warzyw, mleka kokosowego pełnych aromatu przypraw . Jest to danie idealne dla vegan bogate w witaminy i białko nie zawiera glutenu. -
Kurczak Wegański
Serdecznie polecamy naszym klientom wegańskie kurczaki wytwarzane są z ziaren soi oraz mąki Można je porównać do mięsa, ale są czysto wegańskie. Potrawa jest bogata w białka. -
Moong Dal Khichdi
Jest, to zdrowy i pożywny posiłek z ryżu oraz soczewicy. Potrawa jest lekka przez co dobrze wpływa na układ trawienny. Składniki khichdi poprawiają odporność i dodają energii. -
Panchmall Dal
Panchmall dal To bardzo pożywne i sycące danie, pochodzi z kuchni radżastanu jest przygotowywane z 5 różnych rodzajów soczewic przez co jest niezwykle bogate w białko i inne wartości odżywcze jak żelazo, magnez, potas to idealna propozycja dla vegan -
Jeera Aloo
Wegetariańska potrawa z północnych Indii, często podawana jako dodatek do dań lub spożywana z gorącym chlebem Naan. Głównymi składnikami Dania są ziemniaki, nasiona kminu rzymskiego i mix aromatycznych przypraw prosto z Indii -
Hakka Noodles
Jest to danie indyjsko- chińskie z rodzaju street food. Pszenny makaron al dente smażony w chińskim woku z drobno krojonymi warzywami, cebulą i sosem sojowym. Pyszna i aromatyczna potrawa bogata w węglowodany i błonnik. -
Raajma Chawal
Jest to północnoindyjskie danie przyrządzane z czerwonej fasoli, cebuli, pomidorów, przypraw i ziół. Podaje się z ryżem lub chlebem. Raajma jest doskonałą alternatywą dla mięsa, a konkretnie dla białka.
Napoje
-
MASALA LASSI
YOGURT DRINK WITH CUMIN AND MIX SPICES -
CORIANDER LASSI
YOGURT DRINK WITH CORRIANDER -
Sok CAPPY POMARANCZOWY
-
Sok Świeżo CAPPY JABLKO
-
FANTA 500 ml
-
Pepsi Max 500 ml
-
COLA 500ml
-
Mango Lassi
-
Rose Lassi
-
Sweet Lassi
-
Salty Lassi